Quinoa burger
Hozzávalók
2 darabhoz- 40 g quinoa
- 80 g csicseriborsó
- 80 g koktélparadicsom
- 30 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g kókuszolaj
- 1 marék friss petrezselyem
- himalája só
- őrölt bors
- csemege fűszerpaprika
- 15 g lenmagliszt + 1 d víz
- 2 db teljes kiőrlésű zsemle
- 30 g lilahagyma
- 60 g avokádó
- 50 g jégsaláta
Elkészítés
A quinoát 3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük. A koktélparadicsom felét, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd kókuszolajon megfonnyasztjuk. A csicseriborsót villával pépesítjük. A lenmaglisztet összekeverjük a vízzel és néhány percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A megpuhult quinoát összekeverjük a megfonnyasztott paradicsommal és hagymákkal, a pépesített csicseriborsóval, a felaprított petrezselyem felével, a fűszerekkel és a megduzzadt lenmagliszttel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe hamburger pogácsákat formázunk a masszából, majd az előmelegített sütőbe toljuk kb. percre.
Ezalatt elkészítjük a hamburger többi összetevőjét. A paradicsomsalátához felkockázzuk a maradék koktélparadicsomot, finomra aprítjuk a lilahagymát, sózzuk és borsozzuk őket, végül összekeverjük a maradék petrezselyemmel.
Az avokádót villával pépesítjük, összekeverjük a natúr joghurttal, sóval és borssal ízesítjük. A jégsalátát leveleire tépkedjük.
Végül összeállítjuk a quinoa burger. A zsemle aljára helyezzük a jégsalátát, rá a qunioa pogácsát, az avokádókrémet, a paradicsomsalátát és végül a zsemle tetejét.