Pulled pork szendvics coleslaw salátával
Hozzávalók
- 1 kg tarja
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír
- friss kakukkfű
- 2 nagy csiperke
- snidling
- olívaolaj
- 4 szelet kenyér
- só, bors
- A salátához:
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej lila káposzta
- 1 szál kígyóuborka
- 1 szál póréhagyma
- 1 csomag hónapos retek
- A majonézhez:
- 2 tojás
- 1 ek mustár
- 1 citrom
- napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A tarját sóval, borssal megfűszerezzük, majd kacsazsíron először megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, a friss kakukkfüvet, végül 130-140 fokos sütőben puhára sütjük.
2. A húst szálaira szedjük, meglocsoljuk a szaftjával és állni hagyjuk.
3. A házi majonézhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgájához mustárt és citromlevet adunk, majd szinte cseppenként keverjük hozzá az olajat, amíg egyneművé nem válik. Ezután sózzuk, borsozzuk.
4. A salátához a lilahagymát, felaprítjuk, a kígyóuborka magját eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A póréhagymát is felkarikázzuk, majd a lilakáposztát is felcsíkozzuk. Végül hónapos retket is adunk hozzá. Az egészet összekeverjük a majonézzel.
5. A csiperkegombát olajjal bekenjük és grillsütőn megpirítjuk, majd a kenyeret is ugyanígy megpirítjuk.
6. Tálalásnál két szelet kenyér közé halmozzuk alulra a salátát, rá a húst, majd snidlinggel megszórjuk és egy szelet kenyérrel letakarjuk. Jó étvágyat!