Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pudingkrémes palacsinta

Már most készülünk a holnapi palacsinta világnapra!
2021. February 15.

Holnap itt a palacsinta világnapja, süssetek sok-sok palacsintát! Ezúttal a klasszikus vékony, tekerhető palacsintára esett a választásom, amit krémtúróval lazított pudinggal töltöttem meg. A krém mennyisége 8 palacsinta megkenéséhez elegendő, ha vastagon szeretnétek megtölteni, nyugodtan lehet duplázni! 

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 200 ml tej
  • 1 nagy csipet só
  • 180 g liszt
  • kb. 250 ml szódavíz
  • 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg vaníliás krémtúró
  • A tálaláshoz:
  • erdei gyümölcsös lekvár

Elkészítés

 

A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.

Fél dl tejben simára keverjük a pudingport. A többi tejet a cukorral együtt felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, hozzácsorgatjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. 

A szintén szobahőmérsékletű krémtúrót habverővel beledolgozzuk a pudingba. Közben a lekvárt egy kis lábasban folyékony állagúra melegítjük. 

A krémet a felmelegített palacsintákba töltjük, és a gyümölcsöntettel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Baconös-borsós rizottó

Baconös-borsós rizottó

A zöldborsó már a tavasz hírnöke!
Császármorzsa

Császármorzsa

Hütte-élmény otthon.
Rumos-tejfölös fánkocskák

Rumos-tejfölös fánkocskák

Gyors fánkok kelesztés nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!