Pudingkrémes palacsinta
Holnap itt a palacsinta világnapja, süssetek sok-sok palacsintát! Ezúttal a klasszikus vékony, tekerhető palacsintára esett a választásom, amit krémtúróval lazított pudinggal töltöttem meg. A krém mennyisége 8 palacsinta megkenéséhez elegendő, ha vastagon szeretnétek megtölteni, nyugodtan lehet duplázni!
Hozzávalók
4 személyre- A palacsintához:
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 1 nagy csipet só
- 180 g liszt
- kb. 250 ml szódavíz
- 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- A töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 15 dkg vaníliás krémtúró
- A tálaláshoz:
- erdei gyümölcsös lekvár
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
Fél dl tejben simára keverjük a pudingport. A többi tejet a cukorral együtt felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, hozzácsorgatjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A szintén szobahőmérsékletű krémtúrót habverővel beledolgozzuk a pudingba. Közben a lekvárt egy kis lábasban folyékony állagúra melegítjük.
A krémet a felmelegített palacsintákba töltjük, és a gyümölcsöntettel tálaljuk.