Pirított, paradicsomos újkrumpli
Az egyszerű, de nagyszerű mustárban pácolt, grillezett tarja szinte kiált egy jó köret után! Ilyen például ez az újkrumplis fogás, mellé bőven elég lesz egy adag kevert zöldsaláta.
Hozzávalók
4-6 személyre- 80 dkg újkrumpli
- só
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- őrölt fekete bors
- 1 csokor újhagyma
- 3 db húsparadicsom
- finomra reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Az újkrumpli héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd bő, enyhén sós vízben megfőzzük. (Arra figyeljünk, hogy ne főzzük túl a krumplikat, hiszen még pirítani is fogjuk.) Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd mindegyik szemet kettévágjuk.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, átpirítjuk. Amikor már szépen pirulnak, mehet hozzájuk a felkarikázott újhagyma is.
A paradicsomokat megmossuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A serpenyőbe tesszük, és nagyon óvatosan összeforgatjuk. 1-2 percet sütjük, majd melegen az újhagyma felcsíkozott zöldjével és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ezeket a grillköreteket is próbáld ki: