Pirított kaliforniai paprika krémleves
Hozzávalók
- 2 kaliforniai paprika
- 1 ek. olívaolaj
- ½ csésze apróra vágott hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 csésze zöldség alaplé (vagy víz)
- ½ tk. olasz fűszerkeverék
- só, bors, fűszerpaprika (chilis) ízlés szerint
- 1,5 tk. citromlé
Elkészítés
A kaliforniai paprika pirítása:
1. Mossuk meg a paprikákat, majd törölgessük szárazra.
2. Süssük serpenyőben közepesen alacsony lángon, időnként forgassuk át.
3. Amikor a bőre kezd megfeketedni, vegyük le a tűzről.
4. Sütőben is piríthatod a paprikákat.
5. Ez esetben vágjuk félbe őket, a szárakat és a magokat dobjuk ki. Alufóliával bélelt tepsibe fektessük őket, a vágott oldalukkal lefelé. 15-20 percig süssük.
6. Várjuk meg, amíg kicsit hűlnek, majd húzzuk le a bőrüket (ha serpenyőben sülnek, akkor magozzuk ki, szárukat vágjuk le), aprítsuk fel.
Most jöhet a leves:
1. Közepes lángon melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a kinyomott fokhagymát.
2. Süssük azokat világos rózsaszínre.
3. Most tegyük bele a pirított kaliforniai paprikát, 2 percig főzzük.
4. Öntsük hozzá az alaplevet/vizet és forraljuk fel.
5. Merülő mixerrel/botmixerrel pürésítsük a levest.
6. Szórjuk meg az olasz fűszerkeverékkel, pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
7. Keverjük el alaposan, majd várjuk meg míg felforr; főzzük további 2 percig. Végül öntsük bele a citromlevet, majd vegyük le a tűzről.
forrás: spiceupthecurry.com