Gyorsan elkészíthető olaszos vacsora: pesztós-sajtos tészta
Hozzávalók
4 személyre- 280g tészta (pl.: kagylótészta)
- 3 ek. sótlan vaj
- 3 ek. liszt
- 1,5 csésze tej
- 1,5 csésze reszelt cheddar
- ¼ csésze pesztó szósz
- ½ tk. kóser só
- ¼ tk. fekete bors
Elkészítés
Forraljunk fel egy lábasban vizet. Főzzük ki benne a tésztát a csomagolásán olvasható instrukciók szerint. Szűrjük le és tegyük félre.
Közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Keverjük hozzá a lisztet, majd kb. 2 percig főzzük, folyamatos kavargatás mellett, amíg kisebb darabokban össze nem áll.
Fokozatosan, kis adagonként keverjük hozzá a tejet, puha keveréket kell kapnunk. Hagyjuk felforrni, majd vegyük takarék lángra. Folyamatos keverés mellett főzzük további 5-8 percig, amíg besűrűsödik.
Vegyük le a lángról, majd kis adagonként keverjük hozzá a sajtot. Ezután jöhet a pesztó, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a tésztát, tálaljuk melegen.
forrás: thekitchn.com
Megosztom barátaimmal