Parmezános csirkegolyó paradicsomszószban
Nem titok, hogy húsok közül a csirkét részesítem előnyben, akkor is, ha darált húsról van szó. Ha pedig van itthon, biztosan készül belőle egy adag paradicsomos húsgolyó is ebben a parmezános formában.
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg darált csirkemell/csirkecomb
- 1 db tojás
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg parmezán sajt
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 ek fokhagymapor
- ½ ek majoránna
- ½ ek kakukkfű
- 0,5 dl víz
- 5 dl passzírozott paradicsom
- friss bazsalikom
- 12 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A darált csirkét összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, a parmezánnal, a sóval, a borssal, a fűszerekkel és a vízzel, majd 3-4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
Egy sütőbe tehető serpenyőt megtöltünk passzírozott paradicsommal, amit sózunk és friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele. Ebbe helyezzük a húsgolyókat.
Tipp: Citromos-kakukkfüves csirke recept
Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük, rászórjuk a reszelt vagy szeletekre vágott mozzarellát, és visszatesszük a sütőbe grill funkción további 5 percre.
Az elkészült csirkegolyókat durum penne vagy spagetti tésztával tálaljuk.
Ezt is próbáld ki: Chilis-narancsos csirkecomb