Paradicsomos csirkeragu
Ezt a ragut nyugodtan elkészítheted dupla adagban, az egyik napra tálalhatod burgonyával, a másik alkalommal pedig tésztával vagy rizzsel.
Hozzávalók
4 személyre- 4 evőkanál olaj
- 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 40 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg kolbász
- 15 dkg póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg passata (passzírozott paradicsom)
- só, őrölt fekete bors
- tört burgonya a tálaláshoz
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
Az olajat összekeverjük a kakukkfűvel. A csirkemellet felcsíkozzuk, beleforgatjuk a fűszeres olajba, és egy serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd együtt pirítani kezdjük.
Amikor már van alattuk bőven szaft, mehet a serpenyőbe a megpucolt, felaprított póréhagyma és az áttört fokhagyma is. Felöntjük a passatával, majd az egészet puhára főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.
Tört burgonyával tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Ez a recept is tetszeni fog: