
Pulykagombócok gesztenyés-narancsos kelbimbóval
A brokkoli és a kelbimbó két olyan zöldségféle, amely szuperül harmonizál a citrusokkal. Szerintem naranccsal a legfinomabbak! Most még gesztenyét is tettem a köretbe, hogy igazán őszies legyen.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
- A körethez:
- 40 dkg kelbimbó
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 nagy vagy 2 kisebb narancs
- 20 dkg főtt gesztenye
- A tálaláshoz:
- hasábburgonya
- tetszőleges zöldsaláta
Elkészítés
A pulykahúst keverőtálba tesszük, majd összedolgozzuk a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a fűszerekkel és a leszárazott, finomra aprított petrezselyemzölddel. Gombócokat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Egy serpenyőben, kevés felhevített olajon először kérget sütünk a gombócokra, ezután teljesen átsütjük.
Közben a körethez a kelbimbókat megtisztítjuk (száruktól és külső leveleiktől megszabadítjuk), ha nagyobbak a szemek, felezzük, majd bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészültek, leszűrjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a kelbimbókat, a filézett narancsot, és az egészet rövid idő alatt összesütjük, közben megsózzuk. Végül hozzákeverjük az egészben hagyott vagy nagyobb darabokra vágott gesztenyéket is.
A gombócokat a kelbimbós körettel és hasábburgonyával tálaljuk, salátával körítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: