Padlizsánkrémes spagetti
Egy ropogós padlizsánkrémes pirítós is isteni, de miért ne próbálhatnánk ki tésztaszószként elkészítve az ízletes „tojásgyümölcsöt”?
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 nagyobb db padlizsán
- ¼ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 8 dkg koktélparadicsom
- friss bazsalikom
Elkészítés
A padlizsánt alaposan megmossuk, majd villával megszurkáljuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 °C-ra melegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd óvatos mozdulatokkal lehúzzuk a héját. A húsát turmixgépbe kanalazzuk, beleaprítjuk a vörös- és fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy evőkanál olívaolajjal együtt az egészet krémesre turmixoljuk.
Eközben , sós vízben al dentére főzzük a spagetti tésztát.
A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk, majd egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk.
A megfőtt tésztát a padlizsánkrémmel és a koktélparadicsommal, friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.