Pad thai
Hozzávalók
4 személyre- 1 db chili paprika
- 3-4 cm gyömbér
- 15-20 dkg rizstészta
- 2 szál újhagyma
- 5-10 dkg szójababcsíra
- 2-3 ek szőlőmagolaj
- 20 dkg csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 kis cukkini
- 5 dkg pirított földimogyoró
- egy marék szezámmag
- Az öntethez:
- 4 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 4 ek szezámolaj
- 1 ek barna cukor
Elkészítés
1. A húst ledaráljuk, a rizstésztát előre beáztatjuk, majd forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.
2. A felhevített serpenyőben vagy wokban kevés szőlőmagolajon megdinszteljük a reszelt gyömbért, fokhagymát és az apróra vágott chilit. Ezután adjuk hozzá a darált csirkehúst.
3. A sárgarépát, a cukkinit és az újhagyma fehér részét vékony csíkokra vágjuk, majd a húshoz adjuk és így pirítjuk tovább.
4. Az öntethez egy tálban elkeverjük a halszósz, a szezámolajat és a szójaszót a barna cukorral.
5. A szezámmagot szárazom megpirítjuk egy serpenyőben.
6. Ha a zöldségek és a hús megpirult, rászórjuk a szójababcsírát, ráöntjük az öntetet, majd egyszer átforgatjuk, hozzáadjuk a rizstésztát is és alaposan átforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal és mogyoróval, valamint az apróra vágott újhagymával. Jó étvágyat!