Őszibarackos clafoutis
A clafoutis, magyarul tejes pite egy gyorsan összeállítható gyümölcsös finomság. Pudingos krémességének köszönhetően igazán könnyed, és ezúttal ráadásul egészséges hozzávalókból készült.
Hozzávalók
egy 25 cm-es formához- 2 db puha őszibarack
- 4 db tojás
- 60 g eritrit
- 1 db citrom reszelt héja
- 80 g zabpehelyliszt
- 3 dl rizs vagy zabtej
- 2 evőkanál vanília aroma
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az őszibarackokat megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Szilikon sütőforma vagy kiolajozott tortaforma aljára sorakoztatjuk a barackszeleteket.
A tojásokat az eritrittel együtt habverővel felverjük, belereszeljük a citromhéjat. Hozzászitáljuk a zabpehelylisztet, majd egyneműre keverjük. Végül beleöntjük a tejet és a vanília aromát is. A tésztát lassan a gyümölcs tetejére öntjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük a formát, és 30 percig sütjük.
Porrá őrölt eritrittel megszórva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.