Omlett mézes-mustáros csirkével
…Vagy a szabadnapokra, nyári szünidőre. Egy biztos, ez a reggeli még nyaralásra is tökéletes lesz: ha apartmanba utaztok, kirándulás vagy városnézés előtt csak gyorsan összedobjátok, és garantáltan nem lesztek éhesek délig!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott evőkanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 1-2 teáskanál szójaszósz (ízlés szerint)
- 8 db tojás
- só, őrölt fekete bors
- 1 kisebb sárgarépa
- salátakeverék
Elkészítés
A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk. Az olívaolaj kb. felét felhevítjük egy serpenyőben, és a csirkekockákat lepirítjuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, a mustárt és a mézet, összesütjük, közben az étel sósságát beállítjuk 1-2 teáskanál szójaszósszal (ízlés szerint növelhetjük a mennyiségét).
Közben egy másik serpenyőben, a maradék olajon, a felvert, sózott, borsozott, tojásokból 2 omlettet sütünk.
A répát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk. Az omlettekre halmozzuk a salátakeveréket, a répacsíkokat és a mézes-mustáros csirkét, majd félbehajtva, felszeletelve tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?