Olívás ricottás szilvás sütemény
Hozzávalók
- 1 csésze friss, teljes zsírtartalmú ricotta
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
- 2 nagy tojás
- 1 1/2 csésze liszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 9-10 szem szilva, felezett, kimagozott
- 1 evőkanál cukor vagy méz
- Porcukor
- Vaj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
2. Egy nagy keverő tálban habverővel dolgozzuk össze a ricottát, az olajat, a cukrot.
3. Adjunk hozzá egy tojást, keverjük, majd adjuk hozzá a másikat és keverjük jól össze.
4. A porcukor kivételével szitáljuk hozzá az összes száraz hozzávalót a krémhez.
5. Öntsük a tésztát a tortaformába.
6. Ha a szilva nem elég édes, tegyünk rájuk 1 ek cukrot vagy mézet és tegyük a sütemény tetejére, vágott oldalukkal lefelé.
7. Süssük 35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.
8. Felvert mascarponéval és porcukorral tálaljuk.
Forrás: food52.com
Megosztom barátaimmal