Nektarinos-grillsajtos rukkolasaláta
Egy izgalmas salátaötlet a forró nyári napokra, amikor csak valami könnyedet, ugyanakkor táplálót szeretnénk pár perc alatt összedobni.
Hozzávalók
2 adaghoz- 8 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- himalája só
- őrölt bors
- 15 dkg grill mozzarella
- 2 db nektarin
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg rukkola
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
A nektarinokat alaposan megmossuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk, majd a mozzarellával együtt kontaktgrillben vagy grill-lapon aranybarnára sütjük.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, majd összeállítjuk a salátát a rukkolából, a grillezett mozzarellából és nektarinból, a koktélparadicsomból és a ropogósra sült csicseriborsóból.