Narancsos-currys csirkesaláta
Gyorsan összeállítható, könnyed ebéd vagy vacsora izgalmas ízkombinációval.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg zöld salátamix
- 2 nagy narancs
- 2 evőkanál folyékony méz
- 2-4 evőkanál szeletelt mandula
- 2 teáskanál curry por
- só ízlés szerint
- étolaj
Elkészítés
Először felkockázom a megtisztított csirkemellet, egy tálba teszem, megszórom a curry porral, sózom, rálocsolok 1 evőkanálnyi olajat, alaposan átkeverem, és félreteszem. A 2 evőkanálnyi mézet egy tálkába teszem.
A narancsokat megmosom, késsel meghámozom, hogy a külsején ne maradjon fehér rész, a cikkeket a hártyák mentén kivágom. Ezt egy tál felett csinálom, mert a leve csorogni fog, és szükség lesz a levére. A cikkeket kiteszem egy tálkába, a kezemben maradt hártyás részt pedig kinyomkodom, marad benne bőségesen narancslé. Most a narancslevet, amit felfogtam, összekeverem a mézzel.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, és a csirkekockákat 2-3 részletben aranybarnára sütöm.
Most jön az összeállítás. A salátakeverékre ráöntöm a narancsos-mézes dresszinget, átforgatom, kiszedek egy adagot egy tányérba, ráhelyezek néhány narancsszeletet, rakok rá egy adag sült csirkemellet, majd megszórom mandulaszeletekkel. Jó étvágyat!