Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával
A hirtelen sült tarjaszeletekre kanalazz egy gyorsan kikeverhető „takarót”, és dugd be pár percre a sütőbe! Kínálhatsz hozzá köretnek burgonyát, rizst vagy akár polentát is.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 8 szelet sertéstarja (kb. 80 dkg)
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 40 dkg sűrű, natúr krémsajt (pl. tömlős sajt)
- 3 db tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál mustár
- A körethez:
- 80 dkg burgonya (nem szétfővő)
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy fej hagyma (vörös vagy lila, akár vegyesen)
- só, őrölt fekete bors
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A körethez a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben, a felhevített olajon puhára sütjük a megtisztított, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt krumplit, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon hirtelen átsütjük. Áttesszük egy tepsibe.
A krémsajtot simára keverjük a tojássárgájákkal, a megpucolt, lereszelt fokhagymákkal, a mustárral és egy kevés sóval, majd egyenletesen a hússzeletekre kenjük. Betoljuk a sütő grillfokozatára, és kb. 10 percet grillezzük. Akkor jó, ha a krém megszilárdul.
A húst a burgonyakörettel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Zöldségeket, salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.