Mustáros-gombás marharagu tésztával
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 50 dkg vegyes gomba
- 1 ek kacsazsír
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 zellerszár
- 2 szál sárgarépa
- friss kakukkfű és rozmaring
- 4-5 babérlevél
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek liszt
- 5 dl húsleves alaplé
- 2 dl tejszín
- só, bors
Elkészítés
1. A marhalábszárat az inaktól megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
2. Egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel összeforgatjuk.
3. Egy lábasban kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a húst és megpirítjuk.
4. Hozzáadunk babérlevelet, friss kakukkfüvet, rozmaringot, alaplével felöntjük és fedő alatt addig főzzük, amíg félig megpuhul.
5. Közben a sárgarépát, a zellerszárat és vöröshagymát felkockázzuk, a raguhoz adjuk, majd tovább főzzük.
6. Egy serpenyőben a felkockázott gombákat olívaolajon megpirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfűvel ízesítjük.
7. A végén egy kis vajat is adunk hozzá.
8. A köretet is elkészítjük, a tésztát sós vízben megfőzzük.
9. Amikor a hús és a zöldségek is majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd egy forralás után levesszük a tűzről. A tésztával kínáljuk.
Jó étvágyat!