Mrs. Lipton meggyes pitéje
Sőt az eredeti angol szövegben cseresznyés sütiről van szó, abból is szuper lesz! Azt nem tudom, hogy Mrs. Lipton használt-e diót, nekem lapult a kamrában, így adtam a tésztához, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók
egy kisebb, kb. 18 cm-es kerek formához- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 4 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg meggy (magozva)
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
2. A lisztben elkeverjük a finomra darált diót, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk a tojásos-vajas keverékkel, sűrű, keményebb állagú tésztát kell kapnunk.
3. A masszát kivajazott formába simítjuk, tetejét megszórjuk meggyel, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A 40 perc letelte után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Porcukorral meghintve tálaljuk.