Mozzarellás quiche
Hozzávalók
Egy 22 cm-e formához- Tészta:
- 120 g zabpehelyliszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g vaj
- himalája só
- Töltelék:
- 125 g zsírszegény mozzarella
- 100 g koktélparadicsom
- 3 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 1 dl rizstejszín
- himalája só
- őrölt bors
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A lisztet összemorzsoljuk a tojássárgájával, az olvadt vajjal és ízlés szerint sóval. Szükség esetén kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát kapunk. Ezt egy piteforma vagy egy kapcsos tortaforma oldalába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy oldalt 3-4 cm-es peremet képezzünk.
Az alapot a forró sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ezalatt kettévágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk a mozzarellát. A tojásokat villával felverjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a rizstejszínt is.
Az elősütött pitealapra halmozzuk a paradicsomot és a sajtot, majd felöntjük a tojásos-tejszínes folyadékkal és megszórjuk bazsalikommal.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.