Mogyoróvaj felnőtteknek
Előre leszögezem, nem lesz benne alkohol, nem ettől felnőtt, és persze nem is csak felnőttek ehetik. Épp csak arról van szó, hogy ez az Egyesült Államokban népeledelnek számító szendvics lehet egy kissé emelkedettebb is, mint egy sima mogyoróvajas, lekváros két kenyér köszé passzírozott uzsonna.
Eredetileg a peanut butter and jelly szendvics, a PB & J, egy édes-sós mogyoróvajból, és egy gyümölcsízből (ez az a zselés állagú, lekvárszerű cucc, amiben jellemzően nincsenek gyümölcsdarabok) készül, ami általában, meglepő módon, szőlő ízű, bár gyakori az eperlekvár is. Ezeket puha szendvicskenyérbe pakolják, és tulajdonképpen ennyi az egész. Ezt szeretem én úgy fogyasztani hogy egyrészt friss gyümölcs is van benne (és ez áprilisban mi más lehetne az eper lekvár mellett, mint maga az eper), másrészt nem csak egy sima szendvics, hanem leginkább egy burritohoz tudnám hasonlítani. A tortillalapot megkenem, betekerem, és hopp megeszem, sokszor reggelire is. Kedvencem az ezzel a chia magaos eperlekvárral készült verzió. És ha nagyon ráérek, akkor nem feltekerem, hanem félbehajtom, és egy serpenyőben, csak úgy, szárazon, meg is sütöm, mint egy quesadillát.
Hozzávalók
4 személyre- 4 tortilla lap
- 8 ek mogyoróvaj
- 8 ek lekvár
- 25 dkg friss eper megtisztítva
Elkészítés
A tortilla lapokat kend meg 2 evőkanálnyi mogyoróvajjal, majd ugyanennyi lekvárral is. A megtisztított epret szeleteld fel, és a negyedét szórd a lekvárra. Tekerd fel, ha hidegen fogyasztod, ha melegen szeretnéd, akkor hajtsd félbe és száraz serpenyőben mindkét oldalát grillezd 1-2 percig.