Minihamburger
A nagyobb szupermarketek polcain a hagyományos méretűek mellett mini hamburgerbucikat is találunk (vagy persze otthon is süthetünk kisebbeket). Nagyon szeretem ezeket használni, ha vendégeket várunk, szuperül mutatnak, ahogy ott sorakoznak egy kínálótálon.
Hozzávalók
8 darabhoz- A burgerekhez:
- 50 dkg sertés-marha darált hús
- őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- só
- 8 db mini hamburgerzsemle
- salátalevelek
- A szószhoz:
- 8 dkg majonéz
- 8 dkg ketchup
- ¼ lila hagyma
- 4 dkg csemegeuborka
- só
Elkészítés
A darált húst a borssal összedolgozzuk, és 8 kis húspogácsát (kicsivel több, mint 6 dkg-os darabok) formázunk belőle. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, először erős lángon kérget sütünk a húspogácsák mindkét oldalára, majd mérsékeljük a lángot, és átsütjük a húst, közben sózzuk.
A szószhoz a majonézt és a ketchupöt összekeverjük, majd hozzáadjuk a megpucolt, finomra aprított lila hagymát és a lecsepegtetett, felaprított uborkát, majd ízlés szerint megsózzuk.
A bucikat kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Teszünk mindbe salátaleveleket, 1-1 húspogácsát és szószt.
Ezt a receptet is próbáld ki: