Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mini almás piték

Muffin kapszlikban sült vendégváró édesség
2016. december 19.

Hozzávalók

  • 5-6 alma
  • ¾ csésze cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • ¼ teáskanál só
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • leveles tészta

Elkészítés

  1. A töltelék összes hozzávalóját keverjük össze.
  2. A kinyújtott leveles tésztát szaggassuk ki akkorára, hogy a körlapok pontosan beleilleszkedjenek a muffin forma mélyedéseibe.
  3. Tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket minden darab tésztára.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a tészta már kezd megbarnulni.
  5. A piték egy részét sütés előtt meglocsolhatjuk a következő keverékkel: ¼ csésze barna cukor, ¼ csésze liszt, 1 evőkanál olvasztott vaj.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Máglyarakás újragondolva

Máglyarakás újragondolva

Ez az egészséges változat azon túl, hogy cukormentes, muffin formákban készült
Őszi mákos-gyümölcsös zabmuffin

Őszi mákos-gyümölcsös zabmuffin

Ez a verzió gluténmentes, de természetesen rizsliszt helyett sima liszttel is készíthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!