Mindenmentes kókuszgolyók
Hozzávalók
18 db- 25 g pisztácia
- 2 ek. olívaolaj
- 270 g kókuszreszelék
- 50 g kakaópor
- 140 g kókusztej
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 170 g méz
- 95 g étcsokoládé
- magozott meggy
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport, a mézet, kókusztejet, a fahéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét.
2. A pisztáciát és az olajat összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig, amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.
3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, addig, amíg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót és még tovább mixeljük 1-2 percig.
5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot az előzőleg összekevert masszához.
6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk, igény szerint magozott meggyet teszünk a belsejébe.
7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az így kapott golyókat, amit 30 percre a sütőbe teszünk. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.
8. Végül az étcsokoládét megolvasztjuk, és a lehűlt golyók 1/3-át belemártjuk.