Mézeskalács szeletek krémsajtos frostinggal
Hozzávalók
- Mézeskalácsszeletekhez:
- 300 g liszt
- 1 ½ tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt fahéj
- ¼ tk. őrölt szerecsendió
- ¼ tk. őrölt szegfűszeg
- 1 tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- ¾ csésze lágy, sótlan vaj kis kockákra vágva
- 220 g barnacukor
- 60 ml melasz
- 1 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- Frostinghoz:
- ½ csésze vaj (szobahőmérsékletű)
- 225 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 325 g porcukor
- ½ tk. vaníliaaroma
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
2. Bélelj ki egy 33×23 cm-es tepsit sütőpapírral (vagy fújd be sütőspray-vel).
3. Egy tálban keverd össze a lisztet, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sót 20 másodpercig, majd tedd félre.
4. Egy másik tálban keverd egyneművé a vajat, a barnacukrot és a melaszt.
5. Keverd hozzá a tojást és a vaníliaaromát. Lassan keverd hozzá a száraz keveréket, forgasd addig, amíg egyenletes nem lesz.
6. Öntsd a tésztát a tepsibe, egyengesd el. 14-17 percig süsd, majd hagyd az alapot rendesen kihűlni.
7. Amíg sül az alap, készítsd el a frostingot.
8. A vajat és a krémsajtot keverd alaposan össze egy tálban, majd keverd hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát.
9. A keveréked állaga puha és könnyű legyen. Hagyd 3 percig állni, majd keverd át – ezt ismételd meg háromszor.
10. Ezután spatulával kapard a krémet a mézeskalácsos alapra.
11. Egyforma kockákra vágva, kis csokival/színes cukorkával megszórva tálald.
Forrás: cookingclassy.com