Mézes-narancsos csirkecombok
Narancslé, narancscikkek, méz és szójaszósz – együtt annyira finomak! Gyors ebéd, amelyben a hús viszi a prímet, elég mellé egy rizsköretet összedobni.
Hozzávalók
4 személyre- 8 db csontos csirke felsőcomb
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 narancs (ebből legalább az egyik kezeletlen héjú)
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 5-6 fokhagymagerezd
- főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon, oldalanként kb. 20-20 másodperc alatt kérget sütünk rájuk. Áttesszük egy nagy tepsibe vagy sütőtálba.
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másik (kezeletlen héjú) narancsot megmossuk, héjastól felcikkezzük. A narancslevet összekeverjük a folyékony mézzel és a szójaszósszal, a csirkékre locsoljuk. Melléjük dobjuk a megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, tetejükre és melléjük tesszük a narancscikkeket. Lefedjük alufóliával.
180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük alufólia alatt, majd további 10 perc alatt alufólia nélkül.
A tepsiben maradt szójás-narancsos folyadékot átszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. Erős lángon beforraljuk. A kész csirkecombokat ezzel meglocsolva tálaljuk, főtt rizzsel körítjük.