Mexikói pulykafasírt
Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.
2016. December 28.
Hozzávalók
- fél kiló darált pulykahús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej hagyma
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 teáskanál őrölt chili
- fél teáskanál őrölt kömény
- 5 dkg tortilla chips
- 1 dl tejföl
- 1 dl salsa
- só, bors
Elkészítés
1. Egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
2.Sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 2 centiméteres golyókat formálunk belőle.
3. A tortilla chipset ledarjáljuk mondjuk egy konyhai robotgéppel, vagy zacskóba téve apróra törjük. 4. Óvatosan beleforgatjuk a húsgolyókat, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba helyezve, 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.
4. A salsát simára keverjük a tejföllel és mártásként tálaljuk a húsgolyók mellé.
Megosztom barátaimmal