Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.
2016. December 28.

Hozzávalók

  • fél kiló darált pulykahús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • fél teáskanál őrölt kömény
  • 5 dkg tortilla chips
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl salsa
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.

2.Sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 2 centiméteres golyókat formálunk belőle.

3. A tortilla chipset ledarjáljuk mondjuk egy konyhai robotgéppel, vagy zacskóba téve apróra törjük. 4. Óvatosan beleforgatjuk a húsgolyókat, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba helyezve, 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.

4. A salsát simára keverjük a tejföllel és mártásként tálaljuk a húsgolyók mellé.

pulyka3

gallicoop kicsi

Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!