Mexikói kukoricaropogós
Íme egy igazi maradékmentő ötlet akár néhány főtt csöves kukorica, akár egy felbontott kukoricakonzerv maradt a hűtőben.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg csemegekukorica
- 3 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 szál friss petrezselyem
- himalája só
- őrölt fekete bors
- chilipehely
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 dkg kukoricakeményítő
- 10 dkg 12%-os tejföl
- 10 dkg koktélparadicsom
- ½ érett avokádó
Elkészítés
A kukoricát lecsepegtetjük (vagy levágjuk a csőről), majd egy evőkanál olívaolajon kicsit megpirítjuk. Ezután összekeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymával, a tojással, a felaprított petrezselyemmel és ízlés szerint a sóval, borssal és chilipehellyel, majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt is.
Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, és evőkanálnyi adagokban aranybarnára sütjük a ropogósok mindkét oldalát.
Ha a teljes adag elkészült, tornyokat építünk belőle, majd leöntjük tejföllel. Kettévágott koktélparadicsommal és avokádószeletekkel tálaljuk.