Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel
Ugye, hogy a lángosról azonnal a balatoni nyarak jutnak eszetekbe? Ha idén nem ott nyaraltatok vagy már visszajöttetek a tóról, teremtsetek otthon is balatoni hangulatot egy finom lángossal! A tésztájába csempésztem egy kis burgonyát, és a hagyományos tejfölös feltét szintén kapott egy kis csavart. Még tart a nyár!
Hozzávalók
6 kisebb lángoshoz- A tésztához:
- 1 szem közepes méretű burgonya (10 dkg tisztítva mérve)
- 25 dkg liszt
- fél csomag instant élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 dl tej
- bő olaj a sütéshez
- A feltéthez:
- 3 szál virsli
- 1 teáskanál olaj
- fokhagyma
- tejföl
- savanyú káposzta
Elkészítés
A tésztához a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Megvárjuk, hogy kihűljön.
A lisztben elkeverjük az élesztőt, az olajat és a sót. Hozzáadjuk a burgonyapépet és apránként a tejet, megdagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Bő olajat hevítünk. A megkelt tésztát 6 gombócra osztjuk, mindet ellapítjuk, majd a széleket olajos kézzel folyamatosan kifelé húzva elnyújtjuk a tésztabucikat. Egyesével kisütjük a lángosokat.
A feltéthez a virslit felkarikázzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük.
A kész lángosokat ízlés szerint bedörzsöljük fokhagymával. Megkenjük tejföllel, halmozunk rá a savanyú káposztából, végül megszórjuk a sült virslikarikákkal.