Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel

Legyen balatoni hangulat otthon is, ha már vége a nyaralásnak, mert még tart a nyár!
2017. August 19.

Ugye, hogy a lángosról azonnal a balatoni nyarak jutnak eszetekbe? Ha idén nem ott nyaraltatok vagy már visszajöttetek a tóról, teremtsetek otthon is balatoni hangulatot egy finom lángossal! A tésztájába csempésztem egy kis burgonyát, és a hagyományos tejfölös feltét szintén kapott egy kis csavart. Még tart a nyár!

 

Hozzávalók

6 kisebb lángoshoz
  • A tésztához:
  • 1 szem közepes méretű burgonya (10 dkg tisztítva mérve)
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag instant élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • bő olaj a sütéshez
  • A feltéthez:
  • 3 szál virsli
  • 1 teáskanál olaj
  • fokhagyma
  • tejföl
  • savanyú káposzta

Elkészítés

 

langos1A tésztához a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Megvárjuk, hogy kihűljön.

A lisztben elkeverjük az élesztőt, az olajat és a sót. Hozzáadjuk a burgonyapépet és apránként a tejet, megdagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.

Bő olajat hevítünk. A megkelt tésztát 6 gombócra osztjuk, mindet ellapítjuk, majd a széleket olajos kézzel folyamatosan kifelé húzva elnyújtjuk a tésztabucikat. Egyesével kisütjük a lángosokat.

A feltéthez a virslit felkarikázzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük.

A kész lángosokat ízlés szerint bedörzsöljük fokhagymával. Megkenjük tejföllel, halmozunk rá a savanyú káposztából, végül megszórjuk a sült virslikarikákkal.

 

 

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!