Mediterrán tejszínes csirkemell
Jól esik a téli hidegben egy kis mediterrán ízvilág, ugye? A tejszínes szószt kapribogyóval, olajbogyóval és aszalt paradicsommal dobtam fel, mindből csak egy maréknyi kell a szuper összhatásért.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg aszalt paradicsom
- 12 dkg magozott, fekete olajbogyó
- 8 dkg kapribogyó
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg bulgur
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A csirkemelleket vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd 1-1 perc alatt kérget sütünk a hússzeletekre.
Közben az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk, az olajbogyókat pedig felkarikázzuk. A csirkéhez hozzáöntjük a tejszínt és kb. 2 dl vizet, és hozzáadjuk a paradicsomot, valamint az olaj- és kapribogyókat. Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt 20-25 percet főzzük. (Ha szükséges, kevés vizet még adhatunk hozzá, a főzés végére sűrű szószt kell kapnunk. Csak kicsit sózzuk, mert a kapri eleve sós!)
A körethez a bulgurt bő kétszeres, enyhén sós vízben puhára főzzük. A csirkét a tejszínes szósszal és a bulgurral tálaljuk, bazsalikommal díszítjük.