Max. 25 perc és kész a gyorsan, finomat! vacsora. Csirkés-gombás tészta spenóttal és rukkolával
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg rövidebb fajtájú tészta
- só
- 4 nagy marék bébispenótlevél
- 4 nagy marék rukkola
- parmezán
- olívaolaj
- 25 dkg csipekegomba
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg csirkemellfilé
- őrölt fekete bors
- frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
Közben a megmosott bébispenótot és rukkolát aprítógépbe tesszük. Adunk hozzá egy csipet sót, ráreszelünk egy maréknyi parmezánt, majd annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy simára tudjuk zúzni (ne legyen sok olaj rajta!).
A csiperkét megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük. Egy vastag aljú serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Mikor már jó forró, beledobjuk a gombát és a megtisztított újhagyma felkarikázott fehér részét. Erős lángon, rázogatva összepirítjuk, végül kicsit megsózzuk, majd kikanalazzuk a serpenyőből. A serpenyőbe újra kevés olajat öntünk, majd a felkockázott csirkét átsütjük rajta. Sóval és borssal fűszerezzük.
Az időközben elkészült tésztát leszűrjük, a főzőléből egy keveset félreteszünk. A tésztát a csirkéhez tesszük (ha van felesleges olaj a serpenyőben, azt először kiöntjük), visszatesszük az újhagymás gombát, hozzáöntjük a rukkolás-spenótos krémet, és adagolunk néhány evőkanálnyi főzővizet is bele. Kevergetve összeforraljuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd parmezánforgáccsal és az újhagyma felkarikázott zöld részével megszórva tálaljuk.