Mary Berry kávés-diós piskótája
A Sütimester egykori zsűrijének egyik klasszikusa
2017. September 22.
Hozzávalók
- A piskótához:
- 225g puha vaj
- 225g világos muscovado cukor
- 275g liszt
- 2 tk. sütőpor
- 4 tojás
- 2 ek. tej
- 2 tk. kávékivonat
- 75g dió (apróra vágva)
- A krémhez:
- 75g puha vaj
- 225g porcukor (szitálva)
- 2 tk. tej
- 1 tk. kávékivonat
- 75g dió (apróra vágva)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, kenjünk ki egy tapadásmentes tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.
A piskóta hozzávalóit mérjük ki egy nagy tálba, majd keverjük egyneművé. Kaparjuk a keveréket a tepsibe, egyengessük el a felszínét, majd rakjuk be sülni 35-40 percre. Akkor jó, ha a széle kezd elválni a tepsitől, és ruganyos a teteje.
Amíg hűl a piskóta, keverjük ki a krémet. Verjük fel a vajat a porcukorral, a tejjel és a kávékivonattal. Kenjük fel spatula segítségével ezt a piskótára, végül szórjuk meg diódarabokkal.
forrás: Lakeland
Megosztom barátaimmal