Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mary Berry kávés-diós piskótája

A Sütimester egykori zsűrijének egyik klasszikusa
2017. September 22.

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 225g puha vaj
  • 225g világos muscovado cukor
  • 275g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 4 tojás
  • 2 ek. tej
  • 2 tk. kávékivonat
  • 75g dió (apróra vágva)
  • A krémhez:
  • 75g puha vaj
  • 225g porcukor (szitálva)
  • 2 tk. tej
  • 1 tk. kávékivonat
  • 75g dió (apróra vágva)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, kenjünk ki egy tapadásmentes tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.

A piskóta hozzávalóit mérjük ki egy nagy tálba, majd keverjük egyneművé. Kaparjuk a keveréket a tepsibe, egyengessük el a felszínét, majd rakjuk be sülni 35-40 percre. Akkor jó, ha a széle kezd elválni a tepsitől, és ruganyos a teteje.

Amíg hűl a piskóta, keverjük ki a krémet. Verjük fel a vajat a porcukorral, a tejjel és a kávékivonattal. Kenjük fel spatula segítségével ezt a piskótára, végül szórjuk meg diódarabokkal.

forrás: Lakeland

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!