Mangós banánfagyi falatok
Egyszerűbb és egészségesebb házi jégkrémet nem is készíthetnénk. Ebből a hétköznapokon is bátran falatozhatunk lelkiismeret-furdalás nélkül.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3 db banán
- 1 db mangó
- 150 g görög joghurt
- 30 db bonbon papír
- 15 szem málna
Elkészítés
2 db banánt meghámozunk és felkarikázunk, a harmadikat meghagyjuk díszítésnek. A mangót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, mindkét oldalát felkockázzuk, és kikanalazzuk a gyümölcshúst. Dobozban vagy zacskóban lefagyasztjuk a banánt és a mangót.
A fagyasztott gyümölcsöket erős pengéjű turmixgépbe tesszük a görög joghurttal együtt, majd krémesre turmixoljuk. A fagylaltot bonbon papírokba kanalazzuk, a tetejét pedig ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Egy széles és lapos dobozba sorakoztatva visszatesszük a fagyasztóba, ahonnan ezután bármikor elővehetjük őket egyesével, és a papírt eltávolítva azonnal fogyaszthatjuk is.