Mandulás-kókuszos torta
Hozzávalók
- A piskótához:
- 8 db tojás
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 evőkanál mandula liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- A krémhez:
- 200 ml habtejszín
- 100 ml kókusztej
- 250 g mascarpone
- 2 evőkanál kókusz aroma
- 150 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 50 g szeletelt mandala (díszítéshez)
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével.
Sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokon, előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
Közben készítsük el a krémet: a kókusztejet felmelegítjük és beleszórjuk a kókuszreszeléket, pár percig még főzzük majd félrerakjuk és hagyjuk míg megduzzad a reszelék és visszahűl szobahőmérsékletűre. A mascarponét robotgép segítségével habosítsuk ki a cukorral és a kókusz aromával (Ízlés szerint tehetünk bele többet).
A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponés krémünket összekeverjük a megduzzadt kókuszreszelékkel és végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a keményre vert habot is.
A kihűlt piskótánkat 3 részre vágjuk, megtöltjük krémmel, a maradék krémmel pedig beburkoljuk a tortánkat. A szeletelt mandulát szárazon serpenyőben megpirítjuk, majd óvatos mozdulatokkal a torta szélét “bepanírozzuk” vele, a tetejét szintén díszíthetjük mandulával, gyümölccsel.