Egyszerű, puha és finom keksz egészséges alapanyagból, gluténérzékenyeknek is!
Egy egyszerű, puha és finom keksz a magas fehérjetartalmú quinoából, amit a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók
- 10 dkg quinoa
- 15 dkg málna
- 1 db banán
- 1 db tojás
- 7 dkg rizsliszt
- 5 dkg eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A quinoát mosást követően háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A banánt és a málna felét villával pépesítjük, a másik felét pedig feldaraboljuk. A tojás felverjük, majd összekeverjük a pépesített banánnal és málnával, az eritrittel, végül pedig a megpuhult quinoával és a rizsliszttel.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokból kekszeket formázunk. A maradék feldarabolt málnával díszítjük a tetejét. Az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.