Málnás-pisztáciás gofri
Hozzávalók
4 darabhoz- 1 ek kókuszolaj
- 2 db tojás
- 2 dl növényi ital
- 40 g eritrit
- 80 g zabpehelyliszt
- 40 g kókuszliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 100 g málna
- 30 g pisztácia
Elkészítés
A gofrisütőt felforrósítjuk és megkenjük vékonyan kókuszolajjal.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habosra verjük. A sárgáját összekeverjük a növényi tejjel és az eritrittel, majd beleszitáljuk a liszteket és a sütőport is.
A pisztáciát meghámozzuk, eltávolítjuk a vékony barna héját is és felaprítjuk. A málnával együtt a tésztához keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is, ügyelve, hogy nehogy összeessen.
Kb. 3-4 evőkanálnyi adagonként, 10 perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat. Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert könnyedén elveszíti roppanóságát.
Friss málnaszemekkel, esetleg málnalekvárral leöntve tálaljuk.