Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lestyános krumplileves zöldfűszeres nokedlivel

Adásban volt: 2017. March 22.
A recepthez tartozó videó
2017. March 22.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 ek kacsazsír
  • friss lestyán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • babérlevél
  • fehérborecet
  • 2 l alaplé

  • A nokedlihez:
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 3 púpos ek liszt
  • friss petrezselyem
  • csipet só

Elkészítés

1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük.

2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozzáadjuk még az apróra vágott fokhagymát, a füstölt kolbászt, egy kevés füstölt tarját. A paprikát is feldaraboljuk és szintén a többi alapanyaghoz adjuk.

3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a lábosba tesszük. Felöntjük alaplével, majd babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

4. A nokedlihez tojást, tejfölt, sót és lisztet elkeverünk, ha pihent egy keveset a tészta friss apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. Amikor a leves már majdnem elkészült, belevágjuk a friss lestyánt és fehérborecetet öntünk hozzá.

5. A debreceni kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!