Kukoricás muffin és chili con carne
Hozzávalók
- 3 ek. cukor
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 45 dkg darált pulykacomb
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 3,5 dl barnasör
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 tk. chili pehely
- 1 rúd fahéj
- só, bors
- 240 g babkonzerv
- 240 g kukoricakonzerv
- 10 g étcsokoládé
- Kukoricás muffinhoz:
- 40 dkg kukoricaliszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 dl tej
- 22 dkg tejföl
- 8 ek. olvasztott vaj
- 3 ek. cukor
- 2 db tojás
- só
Elkészítés
1. Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, sót, borsot, sütőport és a szódabikarbónát.
2. Egy másik tálban összekeverjük a két tojást, a tejet, a tejfölt és az olvasztott vajat, majd a száraz hozzávalókat hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz. Amint a tészta homogén állagot kapott, háromnegyedig töltjük vele a muffin formákat, és 35 perc alatt készre sütjük.
3. A chili con carne elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és a darált húst. Amint a hús kifehéredett, felöntjük barna sörrel, és elfőzzük az alkoholtartalmát.
4. Hozzáadjuk a chilit, a római köményt és a fahéjat, majd a babot, a kukoricát, és a paradicsomszószt. A bab puhulásáig főzzük. Az utolsó 10 percre beletesszük az étcsokoládét, és megsózzuk.
5. A kész muffinok tetejét levágjuk, a belsejüket kikanalazzuk, majd beletöltjük a chili con carnét. Tálaláskor korianderrel díszítjük.