Körtés kenyér
Hozzávalók
2 veknihez- 3 ½ csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 csésze cukor
- ½ csésze növényi olaj
- ½ csésze olvasztott vaj
- 2 teáskanál vanília
- 4 tojás
- 2 konzerv körtebefőtt (egyenként 425g), felvágva, vagy 2 csésze friss körte, megpucolva, felvágva
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és vajazzunk ki két darab 22x11x6 cm-es vekniformát.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a gyömbért, a szerecsendiót és a szódabikarbónát, majd tegyük félre.
3. Egy másik keverőtálban elektromos robotgéppel keverjük össze az olajat, a cukrot, a vajat, a vaníliát. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ekkora a keverék elkezd sűrűsödni, és világos citromsárga lesz.
4. Öntsük a keveréket a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverjük össze, majd forgassuk bele a körtéket.
5. Kanalazzuk a tésztát az előkészített formákba. Süssük 55-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve, a formában pihentessük 10 percig, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Csomagoljuk be mindkét veknit, és hagyjuk egy teljes éjszakán át pihenni, mielőtt megesszük.
Forrás:bakerette.com