Könnyű elkészíteni, egészséges, és irtó jól mutat a tányéron: Töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók
4 darabhoz- 1 fej karalábé (kb. 25 dkg)
- só, őrölt fekete bors
- 15 dkg bulgur
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor újhagyma
- 4 db színes kaliforniai paprika
- aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés
A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk, majd bő, sóval és borssal fűszerezett vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük.
A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított vörös- és újhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzászórjuk a karalábékockákat és a kész bulgurt, alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, ereiket óvatosan kivágjuk. Megtöltjük a bulgurral, rátesszük a kalapjukat, és vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.