Kolbászos-tört burgonyás egytál
Szeretem a lecsó ízeit, és szeretem a burgonyát. Ezt a kettőt egyesíti ez a roppant egyszerű, hétköznapi étel. Viszonylag gyors és nagyon laktató, ha épp nem vágytok semmi csavarra és különlegességre, érdemes főzni belőle egy jó nagy adagot!
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg burgonya
- só
- 20 dkg ceruzabab
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg puhább, lehéjazott kolbász
- 2 db tv-paprika
- őrölt fekete bors
- 2 db nagy húsparadicsom
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. A ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben szintén megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben egy nagy lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a kis darabokra vágott kolbászt is. Lassú tűzön sütjük kb. 8 percet, ezután hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát, és az egészet puhára sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor a paprika már puha, hozzáadjuk a burgonyát, összekeverjük, villával összetörjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a ceruzababot és a megmosott, felcikkezett paradicsomot. Ezekkel már nem főzzük tovább, lehúzzuk a tűzről, és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.