Téli vacsora a javából, igazán laktató: Kolbászkrémes töltött krumpli
Hozzávalók
4 krumplihoz- 4 nagy krumpli
- 2 tojás
- 12 dkg csípős kolbász
- 2 púpozott evőkanál vaj
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- A mártáshoz:
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés
A burgonyákat megmossuk, és héjukban alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg megpuhulnak.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd megvárjuk, hogy langyosra hűljenek. Megpucoljuk, késes aprítóba tesszük a felkockázott kolbásszal, a puha vajjal, a tejföllel, a mustárral, a megtisztított, lereszelt fokhagymával, valamint egy kevés sóval és borssal. Krémesre törjük.
A megpuhult burgonyákat kivesszük a sütőből, kibontjuk, majd miután egy kicsit kihűltek, éles késsel kereszt alakban bevagdossuk. Megtöltjük a kolbászos krémmel. 180 fokos sütőbe tesszük újabb 20 percre.
A mártáshoz a habtejszínt összeforraljuk a mustárral, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval. A sült, töltött burgonyák mellé tálaljuk.