Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

A kókuszos túrógolyó egy nagyon egyszerű, sütés nélküli, egészséges édesség, amit még a gyerekek is teljesen egyedül el tudnak készíteni, és a téli időszakhoz kapcsolódva hóember figurákat tudnak belőlük formázni.
2017. December 7.

Hozzávalók

6 hóemberhez
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg zabkorpa
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db datolyaszilva (vagy piros alma)
  • 10 db tönkölybúza pálcika
  • 12 db csokoládé pasztilla
  • 6 db goji bogyó

Elkészítés

A túrót összetörjük villával, majd hozzákeverjük a zabkorpát, az eritritet, a vanília aromát és 15 dkg kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük, amíg megszívja magát a zabkorpa.

Ezalatt előkészítjük a hóemberek kalapját. Alaposan megmossuk a gyümölcsöt, majd a héja mentén néhány milliméterrel szeleteket vágunk. Ezekből egy kés segítségével óvatosan kis kalapokat formázunk.

A pihentetett túrós masszából elkezdünk golyókat formázni. Készítünk 6 db 55 grammos, 6 db 40 grammos és 6 db 30 grammos golyót, majd mindet a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük.

Végül elkezdjük összeállítani a hóembereket. A legnagyobb golyók egyik oldalát kicsit kilapítjuk, ezen fog „állni” a hóember. Óvatosan, anélkül, hogy szétesne, a közepébe szúrunk egy tönkölypálcikát, majd rászúrjuk a közepes és a legkisebb golyót is. A fent kiálló ropit letörjük. Egy kés segítségével a felső golyó tetejébe egy kis mélyedést vájunk, ebbe helyezzük a kalapot. A maradék pálcikát 3 db-ra törjük, majd a középső golyók oldalába szúrjuk, ez lesz a hóember keze. Végül 2-2 db csoki pasztillát szúrunk a legfelső golyókba szemként, és 1-1 db goji bogyót orrként.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kávés süti a javából: Espresso muffin

Az espresso világnapja alkalmából a délutáni kávé mellé tökéletesen passzoló kávés muffinokat készítettem.

Édesburgonyás pite

Amerikában, novemberben szinte mindenki hálaadásnapi lázban ég, sorra készülnek a pulykás és sütőtökös finomságok, na meg az édes és sós piték. Én egy édesburgonyás pite desszerttel készültem erre az alkalomra.

Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

A bagel az egyik kedvenc péksüteményem, különösen, amikor frissen sült és puha. Sósan fogyasztva a füstölt lazacos-krémsajtos verzió a kedvencem, de a mogyoróvajas-banános tölteléket is érdemes kipróbálni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!