Kefires-meggyes sütemény
Ilyenkor január vége felé már nagyon jól esnének a nyárias ízvilágú sütik. Persze a friss gyümölcsökre még várni kell, addig itt a jó öreg befőtt vagy mirelit.
Hozzávalók
8 nagyobb szelethez- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 15 dkg kefir
- fél dl semleges ízű olaj
- 25 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- kb. 25 szem meggy (mirelit vagy befőtt)
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is.
A tésztát közepes méretű, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott) tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a jól lecsepegtetett meggyel. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.