Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ananászos-baconös pulykamell

Csak néhány hozzávaló kell ehhez a klassz ebédhez.
2021. január 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • 15 dkg friss, megpucolt ananász
  • 8 csík bacon
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd oldalanként kb. 1-1 perc alatt kérget sütünk a húsokra. Kivesszük a serpenyőből, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek.

A húsokra vékonyra szeletelt ananászt teszünk, és körbetekerjük 2-2 csík baconnel. Sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Főtt rizzsel tálalju

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Duplán káposztás gnocchi

Duplán káposztás gnocchi

Pirított szalonnával, fejes és savanyú káposztával.
Gesztenyés-almás palacsinta

Gesztenyés-almás palacsinta

Télies ízek palacsintába zárva.
Újévi malaccsászár

Újévi malaccsászár

Legyen malacod az új esztendőben!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!