Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ananászos-baconös pulykamell

Csak néhány hozzávaló kell ehhez a klassz ebédhez.
2021. January 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • 15 dkg friss, megpucolt ananász
  • 8 csík bacon
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd oldalanként kb. 1-1 perc alatt kérget sütünk a húsokra. Kivesszük a serpenyőből, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek.

A húsokra vékonyra szeletelt ananászt teszünk, és körbetekerjük 2-2 csík baconnel. Sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Főtt rizzsel tálalju

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Duplán káposztás gnocchi

Duplán káposztás gnocchi

Pirított szalonnával, fejes és savanyú káposztával.
Gesztenyés-almás palacsinta

Gesztenyés-almás palacsinta

Télies ízek palacsintába zárva.
Újévi malaccsászár

Újévi malaccsászár

Legyen malacod az új esztendőben!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!