Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Újévi malaccsászár

Legyen malacod az új esztendőben!
2020. december 30.

Túl vagyunk a karácsonyon és a két ünnep közti eszem-iszomon. Viszont előttünk még a szilveszter és az új esztendő első napja, azaz van okunk az ünneplésre! Újévre malacsült dukál, pár perc munka csupán az előkészítése, a többit bízzuk a sütőre! 

Hozzávalók

4 személyre
  • kb. 1 kg bőrös malaccsászár
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 80 dkg sütni való burgonya
  • olaj

Elkészítés

 

A császárhús bőrös oldalát beirdaljuk, jól alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és reszelt fokhagymával (úgy, hogy az irdalt részekbe kerüljön a két fűszer és a hagyma). A hús másik oldalát szintén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtál aljába karikázzuk a megpucolt vöröshagymát, majd bőrös oldalával felfelé rátesszük a húst. Aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, és alufólia alatt, 180 °C-ra előmelegített sütőben 90 percet sütjük. Ha szükséges, közben pótoljuk alatta a vizet. Ezután levesszük a fóliát, és további 45 percet sütjük a húst, közben a pecsenyelével locsolgatjuk. 

A burgonyának kb. 45 perc kell, nyugodtan süthető a hússal együtt. A krumplik héját alaposan lesikáljuk, majd a zöldséget felcikkezzük, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk az olajjal. Sütőtálba tesszük, és 180 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. 

Az elkészült húst 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük, és a sült burgonyával tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zserbó torta

Zserbó torta

Zserbó ízvilágú ünnepi torta baracklekvárral és diós krémmel.
Töltött melegszendvics

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!
Pulykás-almás clubszendvics

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!