Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kecskesajtos saláta málnalekvárral és gránátalmával

Adásban volt: 2017. április 13.
A recepthez tartozó videó
2017. április 13.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 szelet kecskesajt
  • 1 gránátalma
  • színes salátamix
  • 5 dkg sótlan pirított földimogyoró
  • 4-5 ek málnalekvár
  • A dresszinghez:
  • 1 dl málnaecet
  • extra szűz olívaolaj

  • A quinoahoz:
  • 1 l sózatlan alaplé
  • 1 zacskó quinoa

Elkészítés

1. Az alaplét megsózzuk, lábasban felmelegítjük, majd amikor felforrt, beletesszük a quinoát és puhára főzzük. Ha megfőtt egy tálra kiterítjük.

2. A gránátalmát tisztítsuk meg.

3. A dresszinghez a málnaecetet sóval és olívaolajjal egyneművé keverjük.

4. Tálaláskor a tál aljára kenünk vékonyan málnalekvárt, ráhalmozzuk a salátát, megöntözzük az öntettel, hozzáadjuk a quinoát, megszórjuk a gránátalma magokkal, majd ráhelyezzük a kecskesajtokat. Az apróra tört mogyoróval kínáljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Darált pulykás taco saláta

Darált pulykás taco saláta

"A hagyományos taco egy kicsit könnyedebb és diétába is beilleszthető változata ez a saláta, azonban élvezeti értékét tekintve semmivel sem kevesebb az eredeti verziónál"
Ez a szuperfinom és egészséges bulgursaláta vega verziója

Ez a szuperfinom és egészséges bulgursaláta vega verziója

Almás bulgursaláta áfonyával és mandulával

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!