Kávés panna cotta
A Nemzetközi Kávé Világnapra valami „igazán kávés” desszertet szerettem volna készíteni. Nem „éppen kávésat” vagy „kicsit kávésat”, hanem nagyon-nagyon kávésat! Ezért esett a választásom erre a finom, selymes-tejszínes panna cottára, ünnepeljétek ti is ezzel a recepttel a kávét!
Hozzávalók
2 személyre- 3 db lapzselatin
- 2 dl 30%-os cukrozatlan habtejszín
- 1 dl frissen főzött presszókávé
- 3-4 evőkanál cukor ízlés szerint
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- csokidara a díszítéshez
Elkészítés
A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy kis lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt a kávéval és a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad (forralni nem szabad!).
A folyadékot 2 pohárba öntjük, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Tálalás előtt csokidarával díszítjük.