Karfiol-csicseriborsó tikka masala
Az indiai konyha fontos jellemzője, hogy bátran és gazdagon használ fűszereket, egyik jellegzetes étele az általában hússal készülő tikka masala. Ennek növényi alapú verziója ez a csicseriborsóval és karfiollal készült finomság.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 30 dkg konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál garam masala
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- 1/2 evőkanál őrölt kurkuma
- 1/2 evőkanál őrölt koriander
- 1/2 evőkanál őrölt füstölt paprika
- 1 evőkanál himalája só
- 2 dl krémes natúr joghurt
- 8 dkg sűrített paradicsom
- naan kenyér/pita/basmati rizs
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, lobogó víz felett közepesen puhára pároljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy evőkanál felhevített kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpuhult karfiolt és a lecsepegtetett csicseriborsót. Tovább pirítjuk.
A fűszereket és a sót összekeverjük a joghurtban, majd a serpenyőbe öntjük a sűrített paradicsommal és 2 dl vízzel együtt. Fedő alatt, közepes lángon összefűzzük, pár percenként alaposan megkeverve, kb. 15 perc alatt. Ha túl sűrű lenne, pótoljuk a hiányzó vizet.
Az elkészült ételt melegen, naan kenyérrel, pitával vagy basmati rizzsel tálaljuk.